Ovocná želatina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná želatina
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17938 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
1200 ml | Kompot broskvový |
4 polévková lžíce | Med včelí |
500 ml | Pomerančová šťáva |
60 ml | Voda pitná |
10 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 552,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 252,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Med včelí, Pomerančová šťáva, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná želatina postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve namočíme na 5 minut želatinu. Mezi tím rozmixujeme broskvový kompot na kaši. |
2 | Nabobtnalou želatinu ohřejeme v kastrole a rozpustíme. Smícháme broskvovou kaši s pomerančovou a citronovu šťávou a medem. |
3 | Rozpuštěnou želatinu smícháme za stálého míchání s ovocnou kaší. |
4 | Plníme do formiček a necháme vychladnout v ledničce. |