Krevety v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 17950 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na těstíčko | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Solamyl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na omáčku | |
0,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Paprika zelená |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 kávová lžička | Solamyl |
300 l | Vývar zeleninový |
Krevety v těstíčku | |
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
16 ks | Krevety tygří - loupané |
500 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5 719g |
---|---|
Cholesterol | 6g |
Draslík | 101g |
Vláknina | 1 351g |
Vitamín A | 201,8mg |
Vitamín B6 | 60,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5g |
Vitamín E | 559,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 390,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný bílek slepičí, Chilli omáčka, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Paprika zelená, Česnek, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Olej sezamový, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl, Ocet kvasný lihový, Omáčka sojová světlá, Protlak rajčatový, Solamyl, Vývar zeleninový, Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme, jarní cibulky nakrájíme a jednu dáme stranou na ozdobu. |
2 | Pinzetou odstraníme z krevet střívka a velkým nožem je zploštíme. Vložíme do mísy, přidáme zázvor, česnek, cibulky, sherry, sezamový olej a sójovou omáčku. Řádně promícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na půl hodiny do chladničky. |
3 | Příprava těstíčka: bílky ušleháme do husté pěny, smícháme se škrobovou moučkou a hladkou moukou. |
4 | Příprava omáčky na namáčení: papriku zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a spolu s ostatními surovinami vložíme do rendlíku, přivedeme k varu, plamen zmírníme a povaříme 10 minut. |
5 | Krevety vyjmeme z marinády, obalíme v těstíčku a postupně smažíme v oleji rozehřátém na vysokou teplotu. Smažíme dozlatova. |
6 | Hotové krevety upravíme na mísu, obložíme nakrájenou cibulkou a ihned servírujeme s omáčkou k namáčení. |