Chlebíčky s prosciuttem a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíčky s prosciuttem a parmezánem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18012 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 plátek | Chléb toastový |
2 kávová lžička | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
3 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 plátek | Prosciutto sušené |
45 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 17,6mg |
Draslík | 284,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 219,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Okurka salátová, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíčky s prosciuttem a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve utřeme v misce máslo s hořčicí. |
2 | Mezitím v topinkovači nebo troubě upečeme tousty z toustového chleba. Topinky potřeme hořčicovým máslem a na každou dáme plátky prosciutta a kolečka salátové okurky. |
3 | Chlebíčky ozdobíme hoblinkami parmezánu. Opepříme a servírujeme. |