Jednoduchý recept

Višňový nákyp

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18097

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
250 g Cukr krupice
400 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
250 g Strouhanka
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 366kJ
32% Sacharidy 115 g
17% Tuky 13 g
22% Sodík 437 mg
21% Bílkoviny 12 g

Višňový nákyp postup přípravy receptu:

1

Višně omyjeme, vypeckujeme a necháme okapat.

2

Formu vymažeme máslem, nasypeme do ní asi 0,5 cm vysokou vrstvu strouhanky smíchané s trochou cukru, citronovou kůrou a skořicí. Povrch poklademe višněmi, pocukrujeme a opět pokryjeme strouhankou. Pokračujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří strouhanka.

3

Vše zalijeme mlékem s rozkvedlanými žloutky, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.

Poznámka

Nákyp můžeme připravit i z třešní. Množství cukru upravíme podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept