Slepice v rýži se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice v rýži se zeleninou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18104 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 ks | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
750 g | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Vývar slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 165,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 389,6mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Květák, Rýže loupaná, Slepice, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice v rýži se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný, omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme ve vývaru ze slepice. |
2 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, podusíme na kousku másla a osolíme. Na zbylém másle zpěníme oloupanou, najemno rozsekanou cibuli, přidáme spařenou rýži a za stálého míchání ji necháme oschnout. Zalijeme vroucím osoleným vývarem, opepříme, přidáme posekanou petrželku, na kousky rozkrájené, vykostěné maso z předem uvařené slepice, květák, houby a okapaný hrášek. Promícháme a dusíme pod pokličkou, až je rýže měkká (dusíme bez míchání). |
3 | Před podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Slepici uvaříme předem, čas vaření slepice není započítán do přípravy.