Jednoduchý recept

Špagety s rukolou a kapari

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18192

Ingredience

1 kávová lžička Kapary sterilované
3 ks Limetka
3 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
175 g Rukola
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
0,8 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
350 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 662kJ
29% Sacharidy 103 g
21% Tuky 16 g
33% Sodík 657 mg
41% Bílkoviny 23 g

Špagety s rukolou a kapari postup přípravy receptu:

1

Nejdříve ustrouháme kůru ze dvou limet a z jedné vymačkáme šťávu. Třetí limetu rozkrojíme na čtvrtiny a dáme stranou.

2

V hrnci svaříme osolenou vodu (1/2 lžičky soli) a uvaříme v ní špagety al dente. Scedíme je a necháme okapat.

3

Mezitím, co vaříme těstoviny, dáme do pánve 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme limetovou kůru, po půl minutě přidáme nadrobno nasekaný česnek, 1/4 lžičky sušené červené papriky, nadrobno nakrájená sušená rajčata a opláchnuté okapané kapary. Restujeme asi 2 minuty. Přidáme špagety a ještě asi 3 minuty restujeme. Zalijeme limetovou šťávou, vmícháme opranou, osušenou a nahrubo nakrájenou rukolu a vše promícháme.

4

Směs osolíme, opepříme, na talíři pokapeme olivovým olejem, posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem a ozdobíme klínky limety. Hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept