Fazolkový salát s bazalkou a ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový salát s bazalkou a ovčím sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18308 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule |
800 g | Fazolové lusky zelené |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 460,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový salát s bazalkou a ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky, vložíme do osolené vařící vody a vaříme 15 - 20 minut. Vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Z oleje, octa, 2 lžic fazolkového vývaru, oloupané, nadrobno nakrájené cibule, soli a pepře připravíme zálivku, přelijeme jí vychladlé fazolky. |
3 | Sýr rozdrobíme, omyté lístky bazalky natrháme a vše vmícháme do salátu. Necháme odležet v chladu asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme studené.