Francouzský dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský dresink
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18391 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
150 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 951,8mg |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 8,7mg |
Vláknina | 52,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Francouzský dresink postup přípravy receptu:
1 | Žloutek promícháme s octem, hořčicí, cukrem, pepřem a solí. Postupně vmícháváme olej, aby vznikla krémová konzistence. |
2 | Pokud bude dresink příliš hustý, přimícháme do něj 1 - 2 lžíce vody. |
3 | Podáváme k mírně nahořklým salátům nebo k zelenině. |
Poznámka
Servírujeme studené.