Roládky s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roládky s ančovičkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18537 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
2 ks | Ančovičky konzervované |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Mandle plátky |
100 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Roládky s ančovičkami | |
3 polévková lžíce | Hořčice |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 65,8mg |
Draslík | 155,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 116,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roládky s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme mouku, přidáme nakrájené máslo a zapracujeme je ručně do mouky, dokud nezačne připomínat hrubou strouhanku. Vmícháme polovinu nastrouhaného parmezánu, špetku soli, asi 3 lžíce vody a hněteme, dokud nevznikne tuhé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na půl hodiny do chladničky. |
2 | Zatím připravíme náplň - z ančoviček slijeme olej, necháme okapat, dáme do misky a přelijeme mlékem (zmírní chuť i aroma ančoviček). Necháme 10 minut odstát, mléko slijeme a na papírových utěrkách usušíme ančovičky, které nakrájíme nahrubo a s nakrájeným česnekem, petrželkou, bazalkou, citronovou šťávou, oloupanými praženými mandlemi a 2 lžícemi olivového oleje dáme do mixeru a mixujeme dohladka. Poté podle chuti vmícháme zbývající pepř a olej. |
3 | Nyní vyndáme z chladničky těsto, rozválíme na velmi tenkou obdélníkovou placku asi 55x40 cm, potřeme připravenou směsí, dijonskou hořčicí a posypeme parmezánem. Placku svineme do tvaru dlouhé rolády, nakrájíme na cca 1 cm plátky, rozložíme na plech, necháváme mezery, protože při pečení nabudou. |
4 | Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C a pečeme dozlatova asi 20 minut. Necháme vychladnout a podáváme. |