Francouzské květákové pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské květákové pyré
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18542 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
725 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 144,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 131,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské květákové pyré postup přípravy receptu:
1 | Květák okrájíme na drobné růžičky. V hrnci povaříme vývar, může být zeleninový či drůbeží, přidáme květák a pod poklicí vaříme 12-15 minut doměkka. |
2 | Z hrnce odlijeme 175 ml vývaru a zbytek odlijeme zvlášť. Polovinu květáku a 60 ml vývaru rozmixujeme dohladka. Do kaše vešleháme máslo, kysanou smetanu, strouhaný parmezán, papriku, dosolíme a dopepříme a horké podáváme. |