Recept

Ementálská bramborová polévka

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18548

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Majoránka
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pórek
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
200 g Sýr Ementál (Primátor)
1,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 830kJ
13% Sacharidy 46 g
178% Tuky 134 g
46% Sodík 916 mg
45% Bílkoviny 25 g

Ementálská bramborová polévka postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Brambory oloupeme a rozkrájíme, pórek a mrkev nakrájíme nadrobno, přidáme k cibuli a společně ještě asi 2 minuty podusíme.

2

Zalijeme vývarem a 30 minut vaříme. Pak vše prolisujeme (nebo vychladlé rozmixujeme),zahustíme klechtánkem z mouky a smetany, přisypeme majoránku s petrželkou a za občasného míchání ještě vaříme asi 10 minut na mírném ohni.

3

Nakonec dosolíme, okořeníme pepřem, muškátovým oříškem a přikápneme trochu octa.

4

Do talířů servírujeme na nastrouhaný ementálský sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept