Marinovaný losos s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný losos s bazalkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18688 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
3 polévková lžíce | Bazalka |
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
1 ks | Limetka |
200 ml | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Zázvor nakládaný |
Obloha | |
1 ks | Bazalka |
1 ks | Limetka |
1 ks | Pažitka |
150 g | Salát ledový |
Marinovaný losos s bazalkou | |
5 polévková lžíce | Bazalka |
50 g | Cukr krupice |
2 ks | Limetka |
900 g | Losos - filety |
1 kávová lžička | Pepř bílý celý |
50 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 655,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cukr krupice, Limetka, Bazalka, Limetka, Pažitka, Salát ledový, Bazalka, Cukr krupice, Limetka, Losos - filety, Pepř bílý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet rýžový , Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný losos s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Do velké zapékací mísy rozložíme maso, ze kterého jsme odstranili případné kosti, pod studenou vodou opláchli a pomocí papírových utěrek jsme ho osušili. Rovnoměrně posypeme cukrem, nakrájenou bazalkou, mořskou solí, bílým pepřem, limetovou kůrou a v přikryté míse necháme 1-2 dny v lednici marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme. |
2 | Na mírném ohni mícháme rýžový ocet s cukrem, dokud se nám cukr nerozpustí. Pak tekutinu přivedeme k varu a vaříme 5-6 minut, vařením se její objem asi o třetinu zmenší. Po odstavení vmícháme limetkovou kůru, hořčici, nadrobno nakrájenou bazalku, zázvor a máme připravenou zálivku. |
3 | Lososa vyndáme z marinády, otřeme ho papírovou utěrkou a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky. |
4 | Na 6 talířů upravíme salátové listy a pokapeme trochou zálivky. Na salátové listy rozdělíme lososa, pokapeme zbylou zálivkou, ozdobíme lístky bazalky, plátky limety, pažitkou a ihned servírujeme. |