Pstruh s rajčaty a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s rajčaty a žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18721 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Pstruh |
4 ks | Rajčata |
120 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 330,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pstruh, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh s rajčaty a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmahneme na ní oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. |
2 | Pstruhy očistíme, omyjeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Vložíme je na slaninu s cibulí a osmahneme po obou stranách. Přidáme očištěné, nakrájené žampiony a omytá, na dílky nakrájená rajčata a vše pečeme doměkka. |
3 | Podáváme ozdobené snítkou petrželky. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo opečené brambory.