Krevety s cibulkou a chřestem na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety s cibulkou a chřestem na grilu
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18749 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Chřest zelený |
200 g | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
8 ks | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 183,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety s cibulkou a chřestem na grilu postup přípravy receptu:
1 | Cibulku a chřest vložte do vroucí osolené vody a vařte 1 minutu. Slijte a nechte zchladnout. |
2 | Připravte si plech či grilovací misku a vložte na ní krevety, chřest a cibulku, osolte, opepřete a zakápněte olejem. |
3 | Grilujte 5 minut a otáčejte, aby vše bylo rovnoměrně ogrilované. |
4 | Zbytek oleje smíchejte v misce s citronovou šťávou a petrželkou, přidejte sůl a pepř. |
5 | Hotové krevety a zeleninu naaranžujte na talíř a přelijte dresinkem. |
6 | Podávejte s půlměsíčky citronu. |