Fazolový salát s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s tuňákem
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18822 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
12 krajíc | Ciabatta |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
400 g | Cizrna konzervovaná |
400 g | Fazole bílé sterilované |
400 g | Fazole červené sterilované |
2 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 785,4mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ciabatta, Cibule, Citrony, Cizrna konzervovaná, Fazole bílé sterilované, Fazole červené sterilované, Máta, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Do velké misky nasypte scezenou cizrnu, scezené fazole, cibuli a mátu. Osolte a opepřete a zakápněte citronovou šťávou, promíchejte a nechte odpočinout. |
2 | Na rozpálené pánvi opečte ciabattu z obou stran, jednu stranu potřete česnekem. |
3 | Do salátu opatrně vmíchejte tuňáka a zlehka navršte na očesnekovanou stranu ciabatty. |