Základní těsto na Berek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní těsto na Berek
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18972 |
Ingredience
200 ml | Jogurt bílý |
12 g | Kypřicí prášek do pečiva |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
27% Sacharidy 95 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 48 mg
32% Bílkoviny 18 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 68,5mg |
Draslík | 407,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní těsto na Berek postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s jogurtem, přidáme vejce, prášek do pečiva a vypracujeme na válu hladké těsto. |