Tomova kuřecí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tomova kuřecí polévka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | olc |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 18977 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
5 dkg | Anglická slanina |
240 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
500 g | Kuřecí maso vařené |
25 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 49,8mg |
Draslík | 397,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tomova kuřecí polévka postup přípravy receptu:
1 | Slaninu s kuřecím masem opékáme 10 minut za stálého míchání. Přidáme máslo, cibuli a brambory. Zamícháme a vše dusíme 15 minut na mírném ohni. |
2 | Směs zalijeme kuřecím vývarem a mlékem. Polévku přivedeme k varu a vaříme 45 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Do polévky vmícháme smetanu a necháme vařit 5 minut. Přelijeme do talířů nebo do polévkové mísy a můžeme ozdobit petrželkou. |
Poznámka
Chceme-li podávat tuto polévku jako hlavní jídlo, můžeme do ní přidat více zeleniny, například pórek, celer nebo kukuřičná zrna. Bude tak vydatnější. Podáváme s pečivem.