Kaviár z kapřích jiker - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaviár z kapřích jiker
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19025 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
250 g | Kapří jikry |
250 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 721kJ
1% Sacharidy 3 g
89% Tuky 67 g
6% Sodík 116 mg
25% Bílkoviny 14 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 233,8mg |
Draslík | 172,0mg |
Vláknina | 577,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 10,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kapří jikry, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Kaviár z kapřích jiker postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kapří jikry osolíme a mícháme tak dlouho, až zbělají. |
2 | Potom postupně přiléváme olej a citronovou šťávu a vše umícháme dohladka. |
3 | Nakonec přimícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, bílý pepř a dobře promícháme. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým chlebem a vejci vařenými natvrdo.