Zelí se skopovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí se skopovým masem
Zelí se skopovým masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19069 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Paprika zelená |
3 ks | Rajčata |
70 g | Sádlo škvařené |
750 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
1500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 880,1mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 174,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí se skopovým masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na osminky. Omyté maso nakrájíme na kousky, očištěné papriky na čtvrtky. |
2 | Do kastrolu urovnáme střídavě vrstvu zelí, vrstvu masa, které osolíme, a vrstvu paprik. Navrch bude zelí. Zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka. |
3 | Z hladké mouky, sádla a oloupané, nasekané cibule připravíme světlou jíšku, nalijeme ji do kastrolu a kastrolem jen potřeseme. Navrch poklademe oloupaná, nakrájená rajčata, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna dovaříme, aby se zelí nepřipálilo. |