Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19122

Ingredience

120 g Kuřecí maso vařené
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Sherry brandy
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
175 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 207kJ
3% Sacharidy 12 g
12% Tuky 9 g
14% Sodík 276 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kuřecí consommé postup přípravy receptu:

1

Kuřecí vývar a sherry zahříváme v hrnci na mírném ohni 5 minut. Do vývaru přidáme bílky a vaječné skořápky. Šleháme kovovou metlou dokud tekutina nezačne vřít.

2

Hrnec s vývarem odstavíme, 10 minut necháme odpočinout. Postup třikrát zopakujeme, nakonec necháme 5 minut chladnout.

3

Přes jiný hrnec položíme síto, vložíme do něj plátěný ubrousek a vývar procedíme. Postup dvakrát zopakujeme.

4

Poté vývar pomalu ohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme. Přidáme nudličky z vařeného kuřecího masa. Polévku přelijeme do talířů nebo do polévkové mísy.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čistý kuřecí vývar mužeme před podáváním doplnit zvlášť uvařenými těstovinami, rýží nebo mírně uvařenou zeleninou, omletou nakrájenou na nudličky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept