Bramboráčky s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráčky s krevetami
Bramboráčky s krevetami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19123 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Studená omáčka | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
0,5 ks | Cibule červená |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,5 ks | Mango |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
230 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Bramboráčky s krevetami | |
350 g | Brambory |
350 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
230 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Roketa |
1 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 121,7mg |
Draslík | 943,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Mango, Pažitka, Rajčata, Sůl, Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Olej rostlinný, Salát ledový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Krevety tygří - loupané, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Roketa, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboráčky s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme brambory, mrkev, celer, cibuli a do této směsi přidáme mouku, vejce, sůl, pepř a krevety. Vše důkladně promícháme a rozdělíme na 8 stejných dílů, za pomoci speciální formičky tvoříme placky a opékáme je z každé strany 6-8 minut dozlatova na velké pánvi s rozehřátým rostlinným olejem. Pokud speciální formičku nemáme, použijeme pánev na pečení lívanců a hmotu do ní vkládáme za pomoci lžíce. Bramboráčky by měly mít křupavou kůrčičku. |
2 | Odsajeme z nich nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek a podáváme horké s rajčatovou omáčkou, kterou připravíme smícháním rajčat, manga, čili papriček, červené cibule, koriandru, pažitky, olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. |
3 | Nakonec obložíme pokrm listy různých druhů salátu a servírujeme. |