Bramborová pomazánka s vařeným hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová pomazánka s vařeným hovězím masem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 19180 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
3 ks | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice |
200 g | Hovězí maso vařené |
1 kávová lžička | Kapary |
1 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 172,7mg |
Draslík | 331,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 854,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citronová šťáva, Okurky nakládané, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso vařené, Kapary, Pepř černý mletý, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová pomazánka s vařeným hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené, ještě teplé brambory prolisujeme a smícháme s jemně nasekaným nebo umletým vařeným masem. Přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, nakrájenou okurku, očištěnou, nakrájenou papriku, nasekané kapary a uvařená vejce nakrájená na kostičky. Vše dobře promícháme. |
2 | Pomazánku osolíme a ochutíme citronovou šťávou, hořčicí a sardelovou pastou. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým chlebem. Vejce předem uvaříme natvrdo.