Brambory dušené se zeleninou a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory dušené se zeleninou a rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 19194 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
130 g | Hrášek |
0,5 ks | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Rajčata |
100 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
0,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek, Květák, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory dušené se zeleninou a rýží postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na kostičky. |
2 | Propláchnutou rýži podusíme v osolené vodě do poloměkka. |
3 | Do kastrolu vymazaného máslem střídavě vrstvíme brambory, zeleninu a rýži. |
4 | Postup opakujeme, jednotlivé vrstvy pokapeme rozpuštěným máslem a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka. |
5 | Pokrm můžeme podávat s uzeninou nebo s pečeným masem. |