Cibulačka s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulačka s hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19247 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
500 g | Cibule |
100 g | Hrášek |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Libeček |
300 ml | Mléko sójové |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 793,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 306,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Hrášek, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mléko sójové, Olej olivový extra panenský, Polévkové kostky Vitana, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulačka s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme dva hrnce. Do jednoho dáme na hrubo nakrájenou cibuli, bobkový list, kmín, kořenovou zeleninu a libeček. Přilijeme jeden a půl litru vody. Lehce osolíme a dáme vařit. Vaříme 20 minut. |
2 | Do druhého hrnce dáme vařit nakrájené brambory a hrášek. Přidáme půl litru vody a až se voda začne vařit, přidáme 1 kostku zeleninového vývaru. Vaříme 15 minut. |
3 | Hrnec s uvařenou cibulí odstavíme a vybereme z něj bobkové listy. Ostatní nalijeme do mixéru, přidáme sojové mléko a důkladně rozmixujeme. Poté oba hrnce slijeme dohromady a přidáme olej. Můžeme polévku přihřát. Podáváme v polévkových miskách nebo talířích. |