Bylinková zálivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková zálivka
Bylinková zálivka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19272 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
250 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 62,1mg |
Vláknina | 770,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr moučkový, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková zálivka postup přípravy receptu:
1 | Olej dáme do mixéru a dobře v něm rozmícháme všechny přísady kromě octa - sůl, mletý pepř, lžíci sušených nebo čerstvých drobně nasekaných bylinek dle chuti (tymián, rozmarýn, bazalka apod.), drobně pokrájenou zelenou petrželku nebo 1/2 lžičky sušené, utřené stroužky česneku, madeiru a cukr. Ke konci pomalu přilejem za stálého mixování ocet. |
Poznámka
Zálivku používáme na saláty nebo jako marinádu na syrovou zeleninu.