Zapékané skopové maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané skopové maso
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19295 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
360 g | Brambory |
160 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
180 g | Rajčata |
1000 g | Skopové maso přední |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 139,3mg |
Draslík | 866,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané skopové maso postup přípravy receptu:
1 | Na kostky pokrájené maso vaříme podlité vodou cca 20 minut v tlakovém hrnci. |
2 | K masu přidáme pokrájené brambory a cibuli, sůl, pepř a vaříme ještě 10 minut. |
3 | Uvařenou směs přendáme do pekáčku, přisypeme nakrájená rajčata, zalijeme rozpuštěným tukem a dáme péct. |