Polévka s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s červenou řepou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19307 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
250 g | Červená řepa |
3 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Libeček |
250 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
50 g | Oves Milk - sušený ovesný nápoj |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
250 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 421,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Oves Milk - sušený ovesný nápoj, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Mezitím nakrájíme mrkev na kolečka, brambory na kostičky, cibuli na drobné kousky, česnek na malé plátky a zelí na malé čtverečky. Všechnu pokrájenou zeleninu přisypeme k vařící se řepě a přidáme koření. Drcený kmín, sušenou kořenovou zeleninu a libeček. Polévku lehce osolíme a vaříme dalších 15 minut. |
2 | Hotovou polévku omastíme panenským olejem. Na talíři polévku poléváme ovesnou smetanou, kterou připravíme předem. Sušený ovesný nápoj rozmícháme v 80 ml vody a vychladíme. Tím ovesná smetana získá krémovou konzistenci. Červená polévka politá bílou smetanou lahodí i oku. |