Jednoduchý recept

Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19318

Ingredience

omáčka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
125 ml Jogurt bílý
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou
2 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
800 g Pstruh
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 769kJ
15% Sacharidy 53 g
31% Tuky 23 g
21% Sodík 416 mg
97% Bílkoviny 54 g

Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s pivem, solí a žloutky. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a těstíčko necháme asi 10 minut v chladu odležet.

2

Očištěné a omyté pstruhy podél páteře vykostíme. Vzniklé filety posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v těstíčku. Porce smažíme v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.

3

Příprava jogurtové omáčky: Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme nasekanou pažitku.

4

Rajčata s pažitkou rozmícháme v jogurtu, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Vše dobře promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept