Jednoduchý recept

Turecká rýže - základní předpis

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19345

Ingredience

80 g Máslo čerstvé
300 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
600 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 522kJ
17% Sacharidy 63 g
27% Tuky 20 g
27% Sodík 533 mg
13% Bílkoviny 7 g

Turecká rýže - základní předpis postup přípravy receptu:

1

Rýží přebereme, osolíme a zalijeme horkou vodou. Necháme hodinu odstát, poté vodu slijeme a rýži dobře propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

2

2/3 másla necháme rozehřát. Do rozpuštěného másla vlijeme vývar, osolíme a uvedeme k varu.

3

Do vařícího vývaru vsypeme rýži, zamícháme a vaříme do úplného vyvaření vývaru.

4

Uvařenou rýži proložíme plátky másla. Hrnec s rýží zabalíme do utěrky, přiklopíme a necháme v teple půl hodiny odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept