Kuřecí polévka s hrachem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s hrachem
Kuřecí polévka s hrachem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | olc |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 19367 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
20 g | Cibule |
500 g | Hrách vařený |
200 g | Kuřecí maso vařené |
15 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 29,7mg |
Draslík | 512,0mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hrách vařený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s hrachem postup přípravy receptu:
1 | Slaninu, kuřecí maso a cibuli opékáme v hrnci na másle 8 minut. |
2 | Přidáme předem namočený, sceděný a okapaný hrách a kuřecí vývar, přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Zmírníme oheň, hrnec přikryjeme pokličkou a polévku vaříme 2 hodiny. |
3 | Do polévky vmícháme smetanu. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme čerstvou petrželkou a doprostřed talíře položíme opečenou bagetu se sýrem. |
Poznámka
Místo anglické slaniny můžeme použít 100 g nadrobno nakrájené šunky.