Fazolová kaše s pečenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová kaše s pečenými rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19421 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 g | Bazalka sušená |
1 kávová lžička | Česnek sušený |
150 g | Fazole červené |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Strouhanka cornflakes |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek sušený, Fazole červené, Majoránka, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Olej olivový extra panenský, Strouhanka cornflakes mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová kaše s pečenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole uvaříme do měkka. Vaříme ve vodě, ve které se namáčely, jen trochu osolíme. Vaříme asi 40 minut. Měkké fazole |
2 | nalijeme do mixéru, přidáme majoránku, bazalku a česnek. Rozmixujeme do hladka. |
3 | Rajčata si nakrájíme na širší plátky, pokapeme olivovým olejem, posypeme sušenou bazalkou a kukuřičnou strouhankou. Na plechu v troubě krátce zapečeme. |
4 | Fazolovou kaši upravíme na talíře a obložíme plátky pečených rajčat. |
Poznámka
Můžeme ještě ozdobit smaženou cibulkou, kterou jsme si orestovali na olivovém oleji.