Recept

Rýžový nákyp s kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19500

Ingredience

200 g Kuřecí maso vařené
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 411kJ
9% Sacharidy 34 g
16% Tuky 12 g
7% Sodík 143 mg
39% Bílkoviny 22 g

Rýžový nákyp s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Mléko nalijeme do hrnce, osolíme a zředíme trochou vody. Vsypeme propláchnutou rýži, uvaříme do měkka, necháme vychladnout.

2

Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme vařené nebo pečené kuřecí maso, nasekanou petrželku, nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše promícháme s vařenou rýží a vložíme do vymaštěné zapékací mísy.

3

Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept