Pečený mořský okoun s rajčaty, olivami a fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený mořský okoun s rajčaty, olivami a fenyklem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19514 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
50 g | Kapary |
25 g | Máslo čerstvé |
800 g | Okouník mořský |
100 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 91,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 915,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Okouník mořský, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Kapary, Máslo čerstvé, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený mořský okoun s rajčaty, olivami a fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Plech položíme na plotnu, necháme rozpustit máslo a zlehka osmažíme cibuli, přisypeme oloupané brambory nakrájené na kostičky a promícháme. Přidáme pokrájená rajčata, víno a polovinu plátků fenyklu. Necháme tekutinu zredukovat na polovinu a poté přidáme vývar, olivy a kapary, promícháme. |
2 | Navrch poskládáme zbylé plátky fenyklu, na ně položíme ryby, které přelijeme šťávou z plechu. |
3 | Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 30 minut. Podáváme přelité výpekem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.