Rejnok s černým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rejnok s černým máslem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19567 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Court-bouillon | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
10 g | Pepř černý celý |
2 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
2 hrst | Tymián čerstvý |
850 ml | Víno bílé |
850 ml | Voda pitná |
Příloha | |
1 kg | Brambory rané |
250 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Rejnok s černým máslem | |
1 polévková lžíce | Kapary |
180 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
900 g | Rejnok křídlo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 806,6mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná, Ocet vinný červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Brambory rané, Kapary, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Rejnok křídlo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rejnok s černým máslem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si court-bouillon (vývar z koření, zeleniny a vína). Do velkého hrnce dáme všechny potřebné suroviny a pod pokličkou vaříme 30 minut. Tekutinu přecedíme do jiného hrnce a suroviny vyhodíme. Vývar prudce vaříme 15–20 minut, aby se jeho objem snížil na 600 ml. |
2 | Mezitím dáme do osolené vody vařit zvlášť rané brambory a zelené fazolky, jakmile změknou, scedíme a udržujeme teplé. |
3 | Na pánev dáme rejnočí ploutve, přelijeme vývarem, přivedeme k varu a zvolna 15–20 minut vaříme. Rybu vyjmeme a udržujeme ji v teple. |
4 | V jiné pánvi rozehřejeme máslo a zahříváme, dokud nezhnědne a nezačne silně oříškově vonět. Potom vmícháme ocet, dvě lžíce sekané petrželky, kapary a ještě zhruba minutu mírně povaříme. |
5 | Rybu rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme máslem, přidáme brambory a fazolky a ozdobené petrželkou servírujeme. |