Michiganská žlutá hrachová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Michiganská žlutá hrachová polévka
Michiganská žlutá hrachová polévka
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19590 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
350 g | Hrách loupaný |
0,3 kávová lžička | Majoránka |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřový bok uzený |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 567,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Majoránka, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Michiganská žlutá hrachová polévka postup přípravy receptu:
1 | Hrách propláchneme pod studenou vodou a dáme stranou. Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev a celer pokrájíme na drobné kostičky. |
2 | Do hrnce dáme vodu, vložíme celý bůček a uvedeme do varu. Zmírníme oheň a pod pokličkou vaříme asi 1,5 hodiny. Změklý bůček vyndáme na talíř. Z vývaru sebereme lžící tuk a vývar nalijeme do většího hrnku. |
3 | Do hrnce od vývaru dáme rozehřát sádlo, vsypeme cibuli, celer a mrkev a za stálého míchání asi 4 minuty osmažíme. Na tento základ vlijeme vývar, přidáme hrách, sůl, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek a sušenou majoránku. Zakryjeme poklicí a vaříme asi 1 hodinu. Vařený bůček nakrájíme na menší kostky, dáme do polévky a vaříme ještě 30 až 40 minut. |
Poznámka
Polévku podáváme s opečeným chlebem.