Video recept

Kyjevské kuřecí řízky

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19637

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
4 ks Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 195kJ
6% Sacharidy 22 g
71% Tuky 54 g
28% Sodík 567 mg
85% Bílkoviny 48 g

Kyjevské kuřecí řízky postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo v misce utřeme s česnekem, citronovou kůrou, nasekanou petrželí, dochutíme solí a pepřem. Zabalíme do fólie, necáme vychladit.

2

Omytá kuřecí prsa naklepeme pod fólií na tenké plátky.

3

Ztuhlé máslo rozkrojíme na 4 díly, každý vložíme do plátku masa a zabalíme, aby máslo nevyčnívalo.

4

Mouku osolíme, opepříme a obalíme v ní připravené maso. Potom je obalíme v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

5

Řízky smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji na pánvi do zlatova 6 - 8 minut, usmažené řízky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

6

Vhodnou přílohou jsou opékané brambory a zeleninový salát.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept