Kyjevské kuřecí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyjevské kuřecí řízky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19637 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
4 ks | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 219,3mg |
Draslík | 825,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 131,2mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyjevské kuřecí řízky postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo v misce utřeme s česnekem, citronovou kůrou, nasekanou petrželí, dochutíme solí a pepřem. Zabalíme do fólie, necáme vychladit. |
2 | Omytá kuřecí prsa naklepeme pod fólií na tenké plátky. |
3 | Ztuhlé máslo rozkrojíme na 4 díly, každý vložíme do plátku masa a zabalíme, aby máslo nevyčnívalo. |
4 | Mouku osolíme, opepříme a obalíme v ní připravené maso. Potom je obalíme v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. |
5 | Řízky smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji na pánvi do zlatova 6 - 8 minut, usmažené řízky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. |
6 | Vhodnou přílohou jsou opékané brambory a zeleninový salát. |
Poznámka
Servírujeme teplé.