Tvarohový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1964 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Likér třešňový |
300 g | Linecké (křehké) těsto |
15 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Solamyl |
300 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 121,9mg |
Draslík | 31,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér třešňový, Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový koláč postup přípravy receptu:
1 | Nejprve utřeme do hladké směsi tvaroh, smetanu, vejce, cukr, vanilkový cukr, třešňový likér a maizenu.Mísu odložíme stranou. |
2 | Troubu předehřejeme na 230C. |
3 | Z křehkého těsta vyválíme plát a vložíme do vymazané koláčové formy. Na korpus rozetřeme tvarohovou směs a pečeme asi 30minut. |
4 | Hotový koláč ještě vlažný vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce. Mezi podáváním uchováváme v lednici. |
Poznámka
Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto" V létě můžeme servírovat s čerstvým ovocem.