Rýže Istambul - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže Istambul
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19655 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
60 g | Hrášek |
250 g | Kuřecí prsa |
30 g | Mandle |
150 g | Máslo čerstvé |
30 g | Pistácie |
500 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
650 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 56,7mg |
Draslík | 335,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 12,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Mandle, Pistácie, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže Istambul postup přípravy receptu:
1 | Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme půl hodiny máčet, poté vodu slijeme. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat, do 100 ml vody namočíme špetku šafránu, necháme odležet. |
2 | Na rozehřáté máslo vsypeme rýži, mícháme cca 10 minut, poté zalijeme vývarem a vodou se šafránem. K rýži přisypeme pokrájené maso, mandle, sůl a hrášek, přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vývaru do rýže. K uvařené rýži vsypeme pokrájené pistácie a necháme povařit ještě 5 minut. |
3 | Hotové odstavíme z ohně, přiklopíme, necháme 30 minut odstát. |
Poznámka
Servírujeme teplé.