Jednoduchý recept

Pórek v olivovém oleji

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 19658

Ingredience

180 g Cibule
50 ml Citronová šťáva
10 g Kopr čerstvý
100 ml Olej olivový
1 ks Petržel - nať
30 ml Protlak rajčatový
1000 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 708kJ
12% Sacharidy 44 g
34% Tuky 26 g
12% Sodík 248 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pórek v olivovém oleji postup přípravy receptu:

1

Očištěný, na 3 centimetry dlouhé kousky pokrájený pórek, vaříme v malém množství vody. Mezitím na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli a česnek, ke kterému postupně přidáváme rajčatový protlak, cukr, sůl a nadrobno nasekaný kopr s petrželkou.

2

Hotovou omáčku přilijeme společně se sklenkou vody k vařícímu se pórku, vaříme až do měkka. Uvařený pórek zalijeme citrónovou šťávou.

3

Podáváme vychlazené.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept