Jednoduchý recept

Kakaové pohankové řezy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 19679

Ingredience

0,5 kávová lžička Badyán
4 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Fenykl obecný
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
20 g Kakao - prášek
0,5 kávová lžička Kardamom
65 g Mandle
3 polévková lžíce Med včelí
130 g Meruňky
5 polévková lžíce Mléko odtučněné sušené
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
80 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
200 g Pohanka
1 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 929kJ
10% Sacharidy 35 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 21 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kakaové pohankové řezy postup přípravy receptu:

1

Pohanku - lámanku vsypeme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme přibližně 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme dojít 35 - 40 minut.

2

Uvařenou pohanku vložíme do mísy, vmícháme sušené mléko, přimícháme kakao, med a olej. Meruňky nakrájíme na drobné kousky, zamícháme do těsta, přisypeme skořici, fenykl, mleté nové koření, kardamom, mletý badyán a mletý hřebíček. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, žloutky vmícháme do těsta, z bílků vyšleháme sníh a ten posléze opatrně vmícháme do těsta také.

3

Na plech vyložený papírem na pečení vlijeme těsto, rozetřeme po celé šířce plechu a ozdobíme půlkami oloupaných mandlí. Pečeme při mírné teplotě 60 minut.

4

Vychladlý koláč nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept