Křepelky na portském víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky na portském víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 19708 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Křepelka |
140 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vinné listy |
100 ml | Víno portské |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 160,6mg |
Draslík | 697,3mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 28g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křepelka, Slanina vepřová, Sůl, Vinné listy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky na portském víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné křepelky osolíme a opepříme. Na každou křepelku položíme plátek slaniny a vinný list. Převážeme nití. |
2 | Připravené křepelky opečeme po všech stranách na 40 g másla dozlatova. Přebytečný tuk slijeme, přilijeme portské víno a pod pokličkou pečeme 15-20 minut. |
3 | Křepelky vyjmeme, přilijeme vývar a vaříme do částečného zhoustnutí. Zbylé máslo nakrájíme na vločky a zašleháme do omáčky - už nevaříme. |
Poznámka
Použijeme nakládané vinné listy.