Hovězí polévka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka se zeleninou
Hovězí polévka se zeleninou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19792 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso vařené |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Ječné kroupy |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 76,1mg |
Draslík | 488,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Ječné kroupy, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vařené hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Dáme do hrnce s vývarem, přidáme krupky a vaříme při střední teplotě asi 30 minut. |
2 | Během vaření lžící odstraňujeme tvořící se pěnu. |
3 | Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno. |
4 | V pánvi zpěníme máslo, přidáme zeleninu a cibuli a opečeme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a koření - sůl, mletý pepř, mleté nové koření, sušené oregano, sójovou omáčku, polévkové koření, worcestrovou omáčku a mletou papriku. Dobře promícháme a směs přidáme do vývaru s krupkami. Vaříme ještě dalších 30 minut. |
5 | Polévku podáváme horkou. |