Drůbeží berek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží berek
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19893 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
200 ml | Jogurt bílý |
1000 g | Kuře |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Oříšky piniové |
200 g | Rýže dušená |
2 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 167,9mg |
Draslík | 472,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Kuře, Kypřicí prášek do pečiva, Oříšky piniové, Rýže dušená, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží berek postup přípravy receptu:
1 | Uvařenou rýži společně s piniovými oříšky osmažíme na oleji na polovině připravené cibule. |
2 | Kuře uvaříme se zbylou pokrájenou cibulí v osolené vodě doměkka. Hrnek vzniklého kuřecího vývaru si schováme na později. Uvařené kuře obereme z kostí a pokrájíme na drobné kousky. |
3 | Z mouky, jogurtu, 1 vejce a kypřicího prášku vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 5 dílů. |
4 | Připravené díly těsta vyválíme na tenké pláty. Jeden z nich dáme na tukem vymazaný plech, okraje těsta mírně zvedneme. Další dva pláty těsta pokrájíme na menší kusy a dáme na plát na plechu. Těsto potřeme 50 g másla, posypeme vařenou rýží a kuřecím masem a zakryjeme zbývajícími pláty těsta. Okraje stiskneme k sobě. |
5 | Berek pokrájíme na větší kusy, zalijeme máslem a dáme na 30 minut péct na 175 °C. Poté vyndáme z trouby, přelijeme nachystaným kuřecím vývarem a necháme ještě 10 minut dopéct. |