Jednoduchý recept

Indické brambory se špenátem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19897

Ingredience

450 g Brambory rané
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Jogurt bílý
2 kávová lžička Kardamom
1 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
50 ml Voda pitná
150 ml Vývar zeleninový
2 kávová lžička Zázvor celý
2 stroužek Česnek
700 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 957kJ
10% Sacharidy 37 g
12% Tuky 9 g
26% Sodík 513 mg
17% Bílkoviny 9 g

Indické brambory se špenátem postup přípravy receptu:

1

Nové brambory dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Špenát nakrájíme nebo natrháme na menší kousky. Jogurt rozmícháme s vodou. Zázvor nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme.

2

Na pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, přisypeme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Lehce orestujeme a okořeníme kmínem, strouhaným zázvorem a posekanou chilli papričkou. Restujeme asi 2 minuty.

3

Na pánvi necháme půl minuty orestovat mletý koriandr a kardamom, přidáme brambory, obalíme je v koření a podlijeme vývarem. Promícháme a na mírném ohni dusíme 25 minut.

4

Přihodíme natrhané čerstvé špenátové listy a 5 minut podusíme. Vmícháme bílý jogurt, necháme mírně vařit ještě 5 minut, dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept