Jednoduchý recept

Bramborové kari s květákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19991

Ingredience

700 g Brambory
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
80 g Hrášek
0,5 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Kurkuma
250 g Květák
4 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Rajčata
300 ml Vývar zeleninový
2 kávová lžička Zázvor celý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 183kJ
12% Sacharidy 44 g
12% Tuky 9 g
20% Sodík 395 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bramborové kari s květákem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, krátce orestujeme. Brambory pokrájíme na větší kusy a přidáme na pánev, restujeme asi 5 minut. Podlijeme vývarem, zamícháme, okořeníme garam masalou, kurkumou, mletým koriandrem, strouhaným zázvorem, římským kmínem a posekanou chilli papričkou.

2

Vaříme 15 minut, přidáme hrášek, růžičky květáku a nakrájená rajčata. Podusíme dalších 15 minut, podáváme s rýží jako hlavní chod.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept