Královský špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Královský špíz
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20037 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Omačka 1 | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Jogurt bílý |
5 polévková lžíce | Majonéza |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Omáčka 2 | |
3 polévková lžíce | Kečup |
5 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
Královský špíz | |
200 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
250 g | Hovězí svíčková |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř červený celý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 926,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,4mg |
Vitamín E | 7,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Majonéza, Okurka salátová, Sůl, Majonéza, Pepř černý celý, Sůl, Anglická slanina, Cibule, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Paprika červená, Pepř červený celý, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Královský špíz postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme studené omáčky. |
2 | Česnekovou - smícháme polovinu majonézy, jogurt, prolisovaný česnek, nastrouhanou okurku, sůl a pepř. Dáme vychladit. |
3 | Americkou - smícháme druhou polovinu majonézy, kečup, sůl a pepř. I ten dáme vychladit. |
4 | Naklepeme maso, osolíme a opepříme. Očistíme cubuli, papriku a obojí nakrájíme na větší kusy. |
5 | Na jehlu navlékáme střídavě maso, cibuli, papriku a slaninu. |
6 | Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Pak oheň stáhneme a maso opékáme dalších 10-15 minut. |
7 | Nakonec ještě okořeníme čerstvě umletým pepřem. |
8 | Špízy servírujeme s přílohou a vychlazenými omáčkami. |
Poznámka
Na špíz můžeme použít i jiné druhy masa. Výborně bude chutnat také z grilu.