Brambory s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s lilkem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20043 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1450 g | Jogurt bílý |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Sýr Tofu - uzený |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 191,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Tofu - uzený, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a polovinu brambor rozprostřeme na dno pekáčku. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a vsypeme pokrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a přilijeme rajčatový protlak. Přisypeme rozdrolené tofu, prohřejeme a podlijeme vývarem. Vaříme 10 minut. Omáčku nalijeme do pekáčku na první vrstvu brambor a na ní ještě naklademe plátky rajčat a lilku. Poslední vrstvou bude druhá polovina brambor. Zalijeme jogurtem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Osolíme, opepříme a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 40 minut. |
Poznámka
Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.