Zapečené brambory se špekáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory se špekáčky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20129 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
2 polévková lžíce | Solamyl |
4 ks | Špekáčky |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 30% |
150 ml | Víno bílé |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 12,7mg |
Draslík | 597,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Solamyl, Špekáčky, Sýr Eidam cihla 30%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory se špekáčky postup přípravy receptu:
1 | Pórek nakrájíme na kolečka, špekáčky na silnější plátky a česnek prolisujeme. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pórek, špekáčky, česnek a restujeme asi 5 minut. Podlijeme vývarem a bílým vínem. Osolíme, opepříme a přisypeme posekanou šalvěj. Solamyl rozmícháme ve vodě, přilijeme a směs na pánvi mícháme do zhoustnutí. |
3 | Vlijeme do pekáčku, poklademe plátky syrových brambor, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. |
4 | Pečeme při vyšší teplotě 30 minut. |
Poznámka
Podáváme s čerstvou zeleninou.