Jednoduchý recept

Páj s kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 20165

Ingredience

250 g Brambory
1 polévková lžíce Hořčice
200 g Kuřecí prsa
250 g Listové těsto
300 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 996kJ
14% Sacharidy 50 g
30% Tuky 22 g
14% Sodík 278 mg
38% Bílkoviny 21 g

Páj s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Brambory a maso nakrájíme na kostky, pórek na kolečka a žampióny na plátky.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso a restujeme 5 minut. Přisypeme pórek a žampióny a restujeme dalších 5 minut. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem. Jakmile se směs začne vařit, vmícháme hořčici, přisypeme brambory a posekanou šalvěj. Nezapomeneme osolit a opepřit. Vaříme na mírném ohni 10 minut.

3

Z listového těsta vyválíme 2 placky, které ořízneme na velikost pekáčku. První placku položíme na dno, na ni nalijeme směs s masem a přikryjeme druhou plackou z listového těsta. Potřeme máslem a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě 45 minut.

4

Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept